Hirdetés
. Hirdetés

A Google felvásárolhatja a Groupont

|

Az elemzők szerint az akvizíció jelentősen erősíthetné a Google piaci helyzetét, mégis sokallják a sajtó által megszellőztetett, öt-hat milliárd dolláros vételi ajánlatot.

Hirdetés

Elemzők szerint a Google jóval értékén felül vásárolhatja meg az online kuponok értékesítésével foglalkozó Groupont - már amennyiben valóban hajlandó kifizetni a sajtóértesülések szerint minimum ötmilliárd dolláros vételárat.

A szakértők ugyan egyetértenek abban, hogy a cég felvásárlása kivételesen kedvező helyzetbe hozná a Google-t a lokalizált hirdetések és a személyre szabott online ajánlatok piacán, ám úgy vélik, a keresőóriás a New York Times és a Wall Street Journal ?névtelen forrásai" által említett összegnél olcsóbban is hozzájuthatna egy hasonló helyzetben lévő vállalathoz.

?Semmi sem indokolja az említett összeget. Nagyon meglepődnék, ha a Google csapata igent mondana erre az ajánlatra" - jelentette ki Sucharita Mulpuru, a Forrester Research elemzője.

Karsten Weide, az IDC munkatársa is hasonló véleményen van. Véleménye szerint az üzlet megkötése ?komoly baklövés" lenne a Google részéről. ?Több milliárd dollárt invesztálni a legújabb hóbortba? Nem hinném, hogy ez lesz az új Facebook" - kommentálta a lapok értesüléseit Werde.

A 2008-ban elindult Groupon hatékony rendszert vezetett be az online kuponok értékesítésére. Az oldal számos helyi kereskedővel kötött partneri szerződéseket Amerikában és Európában, amelyek rendkívül kedvező áron kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat a Groupon regisztrált felhasználói számára. A kedvezmények igénybevételéhez szükséges kuponok csak azután válnak levásárolhatóvá, miután elegendő felhasználó csatlakozott egy-egy akcióhoz; a Groupon valamennyi megállapodás után jutalékot kap. A cég eddig 18,1 millió kupont értékesített.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.