Hirdetés
. Hirdetés

A Google-t perli a Microsoft

|

A redmondi szoftvercég egy német bíróságon folyó szabadalmi perben a Google-re is kiterjesztette a keresetét.

Hirdetés

A Motorola Mobility felvásárlásával a Google célja vélhetően szabadalmi hadállásainak a megerősítése volt akkor, mikor a Microsoft ügyvédei már több androidos céget is licencfizetésre kényszerítettek. Nos, ügy tűnik, hogy a stratégia nem vállt be, mivel egy Németországban folyó Google Maps elleni szabadalmi perben a Motorola Mobility mellett a Google-re is kiterjesztette a keresetét a Microsoft. Ez így az első olyan alkalom, amikor a redmondi szoftvercég nyílt támadást indít a mobil operációs rendszert kifejlesztő vetélytársa ellen.

 



"A mai háromórás meghallgatáson a Motorola Mobility makacsul tagadta a Microsoft szabadalomsértéssel kapcsolatos vádjait, anélkül, hogy kifejtette volna, hogyan működik a Google szerverinfrastruktúrája" – írja tudósításában Florian Mueller blogger és szakíró.

A témáról bővebben a Computerworld számol be!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.