Hirdetés
. Hirdetés

A Huawei Indiában gyártatna

|

A Huawei Indiába költözteti gyártókapacitása egy részét, és összesen kétezer fővel bővíti indiai stábját.

Hirdetés

A telekommunikációs berendezéseket gyártó kínai Huawei azt tervezi, Indiába delegálja gyártókapacitása egy részét, jelentette be a cég egyik szóvivője. A vállalat további tervei között szerepel, hogy az elkövetkező öt évben 500 millió dollárt invesztál bangalore-i székhelyű kutatás-fejlesztési divíziójába.

A cég vezetői azután döntöttek a költözésről, hogy az indiai kormány decemberben bejelentette: dömpingellenes adókat vetnek ki a Kínából importált SDH-átjátszó berendezésekre.

A szóvivő elismerte, hogy a tervezett dömpingellenes törvény valóban szerepet játszott a Huawei-nek abban a döntésében, hogy helyben gyártassa le az indiai piacra szánt termékeit, hozzátéve: a döntés több általa forgalmazott berendezés gyártását is érinti.

A vállalat illetékesei már korábban is úgy nyilatkoztak: a piaci lehetőségeket mérlegelve, fontolgatják, hogy Indiába telepítsék kapacitásuk egy részét; azt azonban, hogy saját üzemet építsenek, vagy szerződéses partner bevonásával oldják meg a gyártást, még nem döntötték el. "Az olyan részletekről, mint a telephely vagy a gyártás elindítása, még nem született döntés", közölte a szóvivő.

A Huawei decemberben jelentette be, hogy a következő 18 hónapban kétezer fővel kívánja bővíteni indiai stábját: a HR-fejlesztések elsősorban a kutatás-fejlesztéssel, marketinggel és technikai támogatással foglalkozó divízióit érintik majd. A cég jelenleg négyezer munkavállalót foglalkoztat a szomszédos országban, közülük kétezren a kutatás-fejlesztésben vesznek részt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.