Hirdetés
. Hirdetés

A mobilhálózat nem képes lépést tartani a forgalom növekedésével

|

A következő generációs hotspot-technológia zökkenőmentes átjárást biztosít a Wi-Fi hálózatok között, elősegítve a mobilforgalom növekedését illetve az eszközök és az új szolgáltatások további terjedését.

Hirdetés

Cisco NGH
Cisco NGH
A Cisco a Mobile World Congress konferencián mutatta be az iparág első szolgáltatói szintű, teljes körű Wi-Fi infrastruktúráját, amellyel lehetővé válik a következő generációs hotspotok (Next-Generation Hotspots, NGH) megvalósítása. A vállalat egyúttal bejelentette, hogy több vezető nemzetközi szolgáltatóval, köztük az AT&T-vel, a BT-vel, és a Portugal Telecommal olyan mobilszolgáltatások megvalósításán dolgozik, amelyek a frekvenciaengedély-köteles és nem engedélyköteles rádióhálózatok kombinációját alkalmazó új generációs, úgynevezett „kiscellás” megoldásokon alapulnak.

A Cisco nemrégiben elsőként helyezett üzembe olyan, NGH technológiára épülő rendszert, amely a mobilhálózatokéhoz hasonló barangolást biztosít Wi-Fi hálózatokon. A vállalat a Wireless Broadband Alliance (WBA) által jóváhagyott NGH technológiát beépíti a szolgáltatóknak fejlesztett Wi-Fi portfóliójába. A WBA NGH kezdeményezése a Wi-Fi Alliance által kidolgozott Hotspot 2.0 specifikáción alapul, amelynek célja, hogy zökkenőmentes Wi-Fi használatot biztosítson a mobil felhasználók számára. Az amerikai vállalat világszerte több mint 12 millió hozzáférési pontot telepített, amelyek többsége egy frissítéssel alkalmassá tehető az NGH támogatására.

A Cisco Small Cell Gateway lehetővé teszi a mobilszolgáltatók számára, hogy az előfizetői és szolgáltatási információk feletti felügyelet megőrzése mellett integrálják 2G/3G/4G LTE szabványú frekvenciaengedély-köteles hálózataikat a nem engedélyköteles Wi-Fi/femtocellás hálózatokkal, és így több heterogén hozzáférési hálózatra kiterjedő zökkenőmentes szolgáltatást nyújtsanak.

„Beléptünk a makrocellák utáni korszakba, ahol már nem az adó típusa határozza meg a hálózati infrastruktúrát, és ahol a „kiscellák” kritikus fontosságúak lesznek a mobilinternet számára.” – hangsúlyozta John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója - „A jelenlegi mobilhálózati infrastruktúrák önmagukban már nem képesek lépést tartani a forgalom növekedésével. A holnap mobilinternetének több hálózatot átfogva kell zökkenőmentes és biztonságos mobilhasználatot nyújtania. ”

A mobilforgalom bővülése

A Cisco Visual Networking Index (VNI) 2011–2016 közötti időszakra vonatkozó előrejelzése szerint a világ mobil adatforgalma ez alatt az idő alatt a tizennyolcszorosára bővül. A fizikai korlátok és az engedélyköteles rádióspektrum véges volta miatt a meglévő (makrorádiós) mobiltelefon-hálózatok önmagukban nem lesznek képesek kiszolgálni a mobilforgalom és a mobil eszközök számának gyorsütemű bővülését.

Ezzel párhuzamosan az okostelefonok és a táblagépek mellett olyan eszközök válnak képessé a Wi-Fi kommunikációra, mint a televíziók vagy a gépkocsik. A felhasználók mobil eszközeiket az idő 80 százalékában épületen belül, azaz valamilyen Wi-Fi hálózat körzetében használják. A szolgáltatók folyamatosan keresik az új megoldásokat arra, hogy a hagyományos mobilforgalmat áttereljék ezekre a hálózatokra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.