Hirdetés
. Hirdetés

A Motorola újra előkapta a RAZRt

|

Az amerikai cég bízik abban, hogy legsikeresebb brandjének feltámasztásával újra az élvonalbeli okostelefon-gyártók közé kerülhet.

Hirdetés

Új RAZR a Motorolától
Új RAZR a Motorolától

A Motorola kedden mutatta be legújabb csúcskategóriás okostelefonját, a Droid RAZR-t. Az Android Gingerbreadet futtató készüléket november elején, a Verzion kizárólagos forgalmazásában dobják piacra: a szolgáltató két éves hűségnyilatkozattal 299 dollárért kínálja majd az elődjeihez hasonlóan pengevékony telefont.

A Motorola 2004-ben mutatta be az eredeti RAZRt; eddigi legsikeresebb mobiltelefonja minden korábbi eladási rekordot megdöntött és tizenkét negyedéven keresztül vezette a nemzetközi értékesítési statisztikákat. A gyártó nyerőszériája csak 2007-ben, az iPhone bemutatását követően szakadt meg: addig olyan számokat produkált, amelyek még az Apple készülékének is becsületére válnának. A RAZRből három év alatt 110 millió darabot adtak el - Jobséknak négy évükbe került, hogy az túlszárnyalják ezt a teljesítményt.

A Motorola azt reméli, hogy kedvenc márkájának újrájával megint sikeres gyártóvá válhat. „Ez nem egyszerűen mérnöki csoda, gyönyörű is" - jelentette ki a készülékről Sanjay Jha, a Motorola Mobility vezérigazgatója, aki „a piacon kapható legjobb okostelefonnak" tartja az új RAZRt.

A gyártó a keddi sajtóeseményen új, fitneszőrülteknek szánt kütyüjét, a MotoACTV-t is bemutatta. A méretében leginkább az iPod Nanóra emlékeztető, csuklóra csatolható, „izzadtság és vízálló" eszközt négyezer zeneszám tárolására alkalmas beépített memóriával, az edzéssel kapcsolatos információk rögzítését lehetővé tévő alkalmazásokkal, valamint GPS-szel, Wi-Fi chippel és pulzusmérővel is ellátták. „Méretarányosan több technológiát zsúfoltunk bele, mint bármelyik korábbi eszközünkbe" - jellemezte Jha a MotoACTV-t, amelynek 8 GB-os alapverziója 249 dollárba kerül majd.

A Motorola az elmúlt félévben komoly pénzügyi nehézségekkel szembesült. A cég azzal indokolta feltűnően rossz eredményeit, hogy folyamatosan csúsztak egyes kulcstermékei - köztük az idén bemutatott Droid Bionic - szállításai. Ráadásul több, nagy dérrel-dúrral beharangozott újdonságuk, így a "szupermobilként" aposztrofált Atrix 4G is hatalmasat bukott a piacon. Az idei év második negyedévét 56 millió dolláros veszteséggel zárták; a harmadik negyedéves eredményeket várhatóan október 27-én adják közre.

A Motorola okostelefon-üzletágához hasonlóan a tablet-divízió is gyengén teljesített. A cég Honeycombot futtató Xoom táblagépét egy ideig az iPad „nagy kihívójaként" emlegették az elemzők. Aztán elcsendesedtek: az eszközből a bemutatást követő három hónapban alig 440 ezer darab kelt el, miközben az Apple ugyanebben az időszakban 9,25 millió darab tabletet értékesített.

Mindezek ellenére a Google továbbra is is nagy lehetőséget lát a Motorolában. Legalábbis erre utal, hogy amióta a keresőcég augusztusban bejelentette, 12,5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a mobil üzletágra, Larry Page minden alkalmat megragad, hogy az Android-stratégia fontos elemeként hivatkozzon a vállalatra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.