Hirdetés
. Hirdetés

A Motorola vezetői is tanúskodhatnak az Oracle-perben

|

A felperes Oracle szerint a Motorola nem volt hajlandó kiadni a Google ellen indított perben az Android implementációjával kapcsolatos információkat. A cég bíróság elé citálná az amerikai telefongyártót.

Hirdetés

Android 11-08-08
Android 11-08-08

Az Oracle pénteken jelentette be, hogy kezdeményezte az illetékes kerületi bíróságnál a Motorola beidézését az Android-ügyben. A cég jogászai szerint a gyártó olyan információkkal rendelkezik, amelyek alapvetően befolyásolhatják a szerzői jogi vitát.

Az Oracle szeretné elérni, hogy a Motorola a szakértők rendelkezésére bocsássa azt a kódot, amelyet mérnökei a Google által üzemeltetett http://android.git.kernel.org internetes címről töltöttek le - illetve mindazoknak a változtatásoknak a pontos listáját, amelyeket saját mérnökeik eszközöltek ezen a kódon. Az Oracle jogi tanácsadói arra is kíváncsiak, hogyan használta fel a Motorola az Android dx eszközét: az egyik olyan szoftvert, amelynek elemelésével a Google-t vádolják.

Az Oracle szerint a Motorola szakértőinek beszámolója alapján kiderülhet, felhasználta-e a cég saját fejlesztéseiben a jogsértő technológiákat. „A tanúvallomásra mindenképp szükség van - elsősorban azért, hogy megállapítsuk, felhasználja-e a Motorola a vitatott szabadalmakat saját alkalmazásaiban" - olvasható az Oracle közleményében.

A gyártó azt állítja, hogy először április 12-én keresték meg a Motorolát azzal a kéréssel, hogy bocsássa rendelkezésükre a kérdéses információkat. „A Motorola semmilyen hajlandóságot sem mutatott a tanúskodásra" - írja az Oracle beadványa.

A szakértők szerint a telefongyártó valószínűleg azért húzódozik megjelenni a bíróság előtt, mert bízik abban, hogy a Google saját eszközeivel védi meg a jogi csetepatétól. Florian Mueller szabadalmi szakértő pénteken megjelent blogbejegyzése szerint hiába reménykednek: az Illinois-i bíróság valószínűleg kötelezni fogja a cég illetékeseit a tanúk padján való megjelenésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.