Hirdetés
. Hirdetés

A nyilvános telefonok lassú halála

|

Egy év múlva az AT&T elkezdi kivonni a forgalomból a nyilvános telefonokat, mert már nem éri meg üzemeltetni a szolgáltatást.

Hirdetés

Az amerikai távközlési vállalat először a büntetésvégrehajtási intézményekből vonja ki nyilvános készülékeit, 2008 végétől kezdve. Az intézkedés 13 amerikai államot fog érinteni. Az AT&T által tavaly felvásárolt BellSouth már kivonult a nyilvánostelefon-piacról. Közleménye szerint az AT&T azért döntött így, mert egyre gyengébb eredményeket produkál a nyilvánostelefon-üzletág, és a forrásokat inkább más, nagyobb lehetőségekkel kecsegtető területekre csoportosítják át.

A távközlési vállalat egyben a legnagyobb mobiltelefon-szolgáltató is az Egyesült Államokban (ők értékesítik az iPhone-okat is, hűségszerződéssel), az elmúlt tíz év során 55 millióról 250 millióról emelkedett a mobil előfizetőinek száma. Ugyanebben az időszakban a nyilvános telefonok száma 2,6 millióról kevesebb, mint egymillióra csökkent.

Ugyanakkor egy másik szolgáltató, a Verizon Communications szerint a nyilvánostelefon-üzletág még mindig jól teljesít, ezért meg is tartják. A Verizon körülbelül 225 ezret üzemeltet ezekből a készülékekből 28 államban. A vállalat szóvivője elismerte, hogy a mobiltelefonok nagy konkurenciát jelentenek, de még a mobilosok sem hordják mindig maguknál a készüléket és előfordul az is, hogy lemerül. A szóvivő szerint leginkább a tömegközlekedési központokban használják a nyilvános telefonokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.