Hirdetés
. Hirdetés

A Pentagon a Google Maps ellen

|

Az USA Védelmi Minisztériuma megtiltotta a Google-nek, hogy felvételeket készítsen katonai létesítményeiben.

Hirdetés

A Google Maps már sokszor került a katonai stratégák célkeresztjébe, lévén számos katonai létesítmény figyelhető meg a lévén madártávlatból, világszerte. A közeli, utcaszintű, "mintha ott állnánk" panorámafelvételek azonban az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumában már kiverték a biztosítékot. Miután felfedezték a texasi Fort Sam Houston katonai bázisról készült képeket a Google Mapsen, akkor szánták el magukat arra a lépésre, hogy megtiltsák a Google-nek, hogy az Államok katonai létesítményeiben felvételeket, vagy részletes tanulmányokat készítsenek.

A Google szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a katonai bázis területén felvételeket készíteni hiba volt és ahol az Amerikai Hadseregnek problémái voltak a képekkel, ott eltávolították azokat. Természetesen dolgozott bennünk a kisördög és azonnal rákerestünk a Google Mapsen a "Fort Sam Houston, Texas" kifejezésekre. Az alábbi képek jól ábrázolják, hogy mit találtunk.

A Védelmi Minisztérium sérelmezi, hogy a katonai bázisról olyan 360 fokos képek készültek, melyen jól láthatóak a kapuk, kerítések, útzárak, parancsnoki és kiszolgáló épületek. Bennünk azért felhorgad a kérdés, hogy a katonai bázis éber személyzetének hogy nem tűnt fel, hogy a képeket készítő jármű (lásd a képet erről is alább) "ólálkodik" a bázis környékén. (A képek nagyméretű verziói megnyílnak, ha rájuk kattintunk!)

googlefsh1_k.jpg
A Fort Sam Houston a Google Maps-en térkép nézetben.
googlefsh2_k.jpg
Ugyanez már a hibrid nézetben, a műholdas fotóra vetített utcatérképpel.
googlefsh3_k.jpg
A legnagyobb nagyítás, ami elérhető műholdnézetből a területről.
googlefsh4_k.jpg
3D-s képek a környékről.
googlefsh5_k.jpg
Fort Sam Houston, kapu.
googlestreetviewcar.jpg
Pimp my Ride! Tényleg senkinek nem tűnt fel, hogy egy ilyen furcsa kiegészítővel felszerelt autó ólálkodik a bázison? A Google egyik Chevyje, amelyek segítségével a Street View, 360 fokos fotói készülnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.