Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 rejtett szimatolója

|

Az operációs rendszer windows/system32 könyvtárában található, profiknak készült hálózaticsomag-figyelő eszköz a parancssorból futtatható.

Hirdetés

Fura egy szerzet a Windows 10 operációs rendszer: miközben szolgáltatásainak és funkcióinak nagy része a megszokott felületen érhető el, megtalálhatók benne a korábbi Windows-változatokból megörökölt elemek, sőt, egyes moduljai, segédprogramjai oly mértékben rejtettek, hogy szinte senki sem tud róluk.

Jó példa erre a valószínűleg a fejlesztők számára létrehozott GodMode mappa, amely egy helyen teszi hozzáférhetővé a Windows 10 összes beállítási lehetőségét.

Hirdetés

Hasonló titkos erőforrás a másfél éve kiadott October 2018 Update változatban megjelent, szintén alig ismert, profiknak szánt hálózaticsomag-figyelő Packet Monitor segédprogram, amely a c:/windows\system32 könyvtárban várakozik csendesen, bevetésre készen (pktmon.exe).

Futtatása a parancssorból történik a pktmon utasítás beírásával és az Enter billentyű leütésével, melynek hatására megjelenik a segédprogram paraméterezésének és parancsainak a listája. Az egyes utasításokról bővebb információt a pktmon [parancs neve] help kifejezés begépelésével kérhetünk

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.