Hirdetés
. Hirdetés

Az új, M1 chipes Mac gépeken is fut már az Office

|

A Microsoft elkészült az Office csomag appjainak M1-re igazításával. Az programok belső módban futnak az Apple új rendszerein, és teljes mértékben kihasználják a szuperlapkák képességeit.

Hirdetés

Kicsivel több, mint három hete mi beszámoltunk róla, hogy a Microsoft kiadta az Apple M1 lapkás rendszerein közvetlenül (natívan) futó Office készlet betekintő változatát, ma pedig újabb előrelépés történt az ügyben, ugyanis a rendmondi cég megkezdte az M1 lapkákra adaptált appok terjesztését. Ez azért fontos iparági hír, mert erre az új ARM lapkára épülnek a Macbook Air, Macbook Pro és Mac Mini gépek, vagyis az Apple új nagyágyúi.

Hirdetés

Ez az új korszak viszont egy teljes platformváltást is jelent, ezért csak olyan szoftverek futnak natív módban az új eszközök rendszerein, amelyeket az M1-re optimalizáltak. Persze addig is lehet őket emuláció segtségével használni, de ez némelyest olyan, mint egy sportautóra lánctalpakat szerelni.

A fejlesztő szerint az Apple új hardveres motorjára szabott programok felgyorsultak, és a natív működés jóvoltából teljes mértékben kihasználják az M1 nyújtotta teljesítményítöbbletet. Mindegyik app Universal jelzőt kapott, ami azt jelenti, hogy Intel és Mac procsszorokon egyaránt működik.

Az Apple novemberben mutatta be az M1 SoC-ot (betűszó a sytem-on-a-chip, magyarul "rendszer egyetlen lapkán" rövidítése). A processzor 5 nanométeres technológiával készül, és 8 magos CPU-t, valamint maximum 8 magos GPU-t tartalmaz. Fejlett Neural Engine komponense a gépi tanulási feladatokra is kiválóan alkalmassá teszi. Ez az első olyan PC-s processzor az Apple történetében, amit az almás cég maga tervezett.

Aki szeretné magáénak tudni a Microsoft 365 frissítést, nyissa meg a Mac App Store-t, és nézzen körül a Frissítések oldalon, ahol az új készlet és egy macOS BigSur kiadásához igazított vizuális továbbfejlesztés mellett olyan újdonságoknak is örülhet, hogy a Microsoft az iCloud fiókok támogatásával látta el az Outlook for Mac appot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.