Hirdetés
. Hirdetés

Chip-hamisítási botrány a haditengerészetnél

|

Egy kaliforniai férfi beismerte, hogy hamis lapkákat adott el az amerikai haditengerészetnek. A pénteken kötött vádalkuban Neil Felahy-t (Newport Coast, California) bűnösnek vallotta magát összeesküvősben és hamisított javakkal való üzérkedésben.

Hirdetés

A 32 éves kaliforniai férfi beismerte a bíróság előtt, hogy a vádak igazak és valóban több ezer hamisított chipet adott el a haditengerészetnek. A pénteken kötött vádalkuban a kalifornai Neil Felahy-t  bűnösnek vallotta magát összeesküvésben és hamisított javakkal való üzérkedésben, mivel részt vett egy állítólagos chip-hamisítási szélhámosságban, mely 2007 és 2009 között zajlott le. Felahy, valamint felesége, Marwah Felahy és annak testvére, Mustafa Abdul Aljaff microchip közvetítő társaságokat üzemeltettek, amelyek Kína Guangdong tartományának Shenzen városából importáltak lapkákat.

A vád szerint a hamisított, vagy máshonnan beszerzett lapkákról eltávolították a márkajelzést, hogy magasabb minőségosztályúként vagy más gyártótól származónak tüntessék fel őket. A vádlott mintegy 13 ezer hamisítványt importált több mint 140 ezer amerikai dollár értékben. Az elkövetők hamisított Intel, Fujitsu, VIA és National Semiconductor and Analog Devices lapkákat forgalmaztak. A három elkövető olyan neveken üzemeltetett vállalkozásokat mint MVP Micro, Red Hat Distributors, Force-One Electronics és Pentagon Components.

Az utánzatokat főként a Naval Sea Systems Command számára értékesítették, amely a haditengerészet (U.S. Navy) hajóinak és rendszereinek karbantartásáért felelős.

Az Amerikai Védelmi Minisztérium nem kívánt reagálni a történtekkel kapcsolatos kérdésekre.

A katonai és hétköznapi felhasználásra szánt lapkák ára közötti különbség miatt időről időre hamisítási ügyek fordulnak elő, a hatóságok jelenleg egy, a jelenséget elimináló programon dolgoznak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.