Hirdetés
. Hirdetés

Debrecenbe kéne menni

|

A T-Systems leányvállalataként működő IT Services Hungary Budapesten és Debrecenben létesít szolgáltatóközpontot. A 23 milliárdos beruházás másfélezer munkahelyet teremt.

Hirdetés

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter két nappal ezelőtti lemondását követően tegnap szándéknyilatkozatot írt alá az IT ServicesHungary Kft. és a T-Systems képviselőjével. A hosszú távú együttműködés keretei között az ITSH és a T-Systems elkötelezte magát a magyar IT-szakemberek mellett, és bejelentette az ország legnagyobb, Debrecenben és Budapesten működő szolgáltatóközpontjának létrehozását. A több országot ellátó regionális központ 23 milliárd forintos beruházása 1700-nál is több munkahelyet teremt.

Májusban Debrecen polgármestere, Kósa Lajos már megállapodott a német vállalat száz százalékos tulajdonában lévő ITSH-val egy informatikai és kommunikáció-technológiai részleg kialakításáról. Az újabb szándéknyilatkozat Franz Grohs, a T-Systems International vezérigazgató-helyettese a magyar munkaerőt dícsérve rámutatott: a debreceni központ létrehozásával a vállalat fokozza kötelezettségvállalását, egyben megerősíti budapesti szolgáltatási tevékenységét.

A rendszerintegrációra és informatikai outsourcingra összpontosító fejlesztések fontos része kiváló a Debreceni Egyetemmel való együttműködés. Az új központ nemcsak a tanrendbe illeszthető képzéstn biztosít, de a munkalehetőség folyamatos biztosításával lassíthatja a magasan képzett munkaerő elvándorlását.

Ilosvai Péter, az IT Services Hungary ügyvezetője elmondta: büszkék rá, hogy az elmúlt években végzett munka eredményeként egy néhány munkatársat foglalkoztató, kis cégből a magyar informatikai piac jelentős szereplőjévé váltak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.