Hirdetés
. Hirdetés

Egyre több memóriát veszünk

|

A második negyedévben 24 százalékkal emelkedtek az eladások.

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy a memóriagyártók mérlegelik a veszteségeiket, és próbálnak talpon maradni, miután hosszú évekig hatalmas gödörben pihent a teljes szektor. A valóság kicsit más, ugyanis az eladások meglehetősen gyors ütemben emelkednek. 

Hirdetés

Ami azt illeti, a jó DRAM-eladásoknak köszönhetően a lapkák átlagos vételára folyamatosan növekszik, emiatt pedig a DDR3-as memóriák és az ebből összerakott kitek ára is egyre csak nő. Mindennek köszönhetően a gyártók számára jól alakul az összkép, az idei év második negyedévében pedig 24,2 százalékkal emelkedtek az eladások. 

Az összesített árbevétel a három hónapos időszak alatt 8,53 milliárd dollár volt, ami jelentősen magasabb, mint az első negyedéves 6,87 milliárdos érték. Az eladások 32,7 százalékáért a Samsung felelt, 30 százalék jutott az SK Hynixnak, 15,2 az Elpidának és 12,9 a Micronnak. Azóta a Micron megvette az Elpidát. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.