Hirdetés
. Hirdetés

Ezek a mobilok sugároznak a leginkább

|

A német hatóság megmérte az okostelefonok energiakibocsátását.

Hirdetés

Hirdetés

A sugárzás elleni védelemmel foglalkozó német szövetségi hatóság, a Bundesamt für Strahlenschutz megvizsgálta az okostelefonokat: arra voltak kíváncsiak, hogy a mobilok mennyi sugárzást bocsátanak ki. A méréseket telefonhívások közben végezték, és a sugárzás mértékét SAR-ban (watt/kilogramm) adták meg.

A mérések eredménye alapján összeállított toplistákat a Statista portálon tekinthetik meg: a legtöbb sugárzást kibocsátó mobilok listája és a legkevesebb sugárzást kibocsátó okostelefonok táblázata. Az összes vizsgált mobil adatai a Bundesamt für Strahlenschutz weboldalán találhatók meg.

Minél nagyobb a SAR érték egy mobiltelefonnál, annál több sugárzást bocsát ki, így akinek ez a vásárlást befolyásoló tényező, nézzen utána, hogy az egyes okostelefonok mennyi sugárzással terhelik a környzetetüket.

Bár a szakértők körében nincs egyetértés abban, hogy mely sugárzási szint tekinthető még biztonságosnak, a németek a 0,6 watt/kilogrammnál kisebb sugárzást kibocsátó mobilokat minősítik környezetbarátnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.