Hirdetés
. Hirdetés

Feldühítették Pekinget az amerikaiak

|

Bekérette a kínai külügyminisztérium az amerikai nagykövetet, és sürgette a kémkedési vádak ejtését.

Hirdetés

A washingtoni külügyminisztérium hétfőn közölte, hogy vádat emel öt kínai tiszt ellen, aki kiberkémkedéssel amerikai üzleti titkokat próbált ellopni. Ez az első eset, hogy az amerikai kormány egy idegen állam alkalmazottait azzal vádolja, hogy számítógépes betörést hajtottak végre amerikai vállalatok ellen.

Hirdetés

A kínai védelmi minisztérium közleményben hangsúlyozta, a kormány és a hadsereg soha nem folytatott kiberkémkedést vállalatok ellen, egyben felszólította az Egyesült Államokat, hogy haladéktalanul szüntesse be a Kína elleni kémkedést. A közlemény szerint a washingtoni vádak súlyosan ártanak a két hadsereg közötti bizalomnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.