Hirdetés
. Hirdetés

Így szabadíthat fel hatalmas tárterületet a Windows 10 frissítése után

|

Nem kevesebb, mint 30 gigabájtnyi ideiglenes fájlt törölhetünk a Windows 10 legújabb változatának telepítését követően.

Hirdetés

Megérkezett a Windows 10 operációs rendszer idei tavaszi funkciófrissítése, a May 2020 Update, amelyet bár fokozatosan terjeszt a Microsoft, a Windows Update-en keresztül azonnal hozzáférhetünk, feltéve, hogy számítógépünk kompatibilis a szoftverrel. Mint minden Windows-frissítés után, most is érdemes utánanézni annak, hogy milyen ideiglenes fájlokat hagy maga után a telepítő, és ha szükében vagyunk a lemezterületnek - mert például SSD-meghajtónk nem éppen a legnagyobb kapacitású - megszabadulni a feleslegesnek ítélt adatoktól.

Hirdetés

Szerencsére ehhez komoly segítséget kapunk épp magától a meghajtónkat "teleszemetelő" operációs rendszertől. A Gépházban indítsuk el a Rendszer modult, és menjünk a Tárterület lapra, melynek hatására a Windows 10 szorgalmasan elkezdi összegyűjteni, hogy a rendelkezésre álló tárterületet mi foglalja el. Ez eltart egy ideig. Miután végzett a rendszer, kattintsunk az Ideiglenes fájlok tételre. A Windows 10 ismét gyűjtögető üzemódba kapcsol, és kategóriákba sorolva kilistázza nekünk, hogy mely ideiglenes fájlokat törölhetünk, melyekre nincs feltétlenül szükség.

Keressük a listán a Korábbi Windows-telepítések tételt, amely egy Windows-frissítést követően nagy valószínűséggel a lista tetején tanyázik, és 30 gigabájt körüli értéket mutat. Ez akkora adatmennyiség, amitől már feltétlenül érdemes megszabadulni, ha nem akarunk visszatérni egy előző változatra. Ha a törlés mellett döntünk, jelöljük be a kategóriát, és kattintsunk a Fájlok eltávolítása gombra. Előtte azonban érdemes áttekinteni a rendszer által bejelölt többi kategóriát, hogy azokat is törölni akarjuk-e.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.