Hirdetés
. Hirdetés

III. Simonyi Konferencia a BME-n

|

A napjainkban hatalmas népszerűségre szert tett IWIW közösségi portáltól a digitális televíziózás jövőjéig számos izgalmas témát tartogat a III. Simonyi Konferencia, amelynek a Budapesti Műszaki Egyetem BME Informatikai épülete ad otthont. A mai eseményt a Simonyi Szakkollégium videostúdiója élőben közvetíti.

Hirdetés

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Simonyi Károly Szakkollégiuma immár harmadik alkalommal rendezi meg a Simonyi Konferenciát. A Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiumának hallgatói által rendezett tudományos konferencia célja, hogy betekintést nyújtson az informatikai és villamosmérnöki kutatások élvonalába.

A szakkollégisták által tartott előadások a Szakkollégiumban folyó aktuális munkákat, kutatási témákat mutatják be. Csikós Tamástól a digitális televíziózás jövőjéről, a DVB-ről és a napjainkban egyre többször előkerülő HDTV-ről tudhatunk meg többet. Csikja Rudolf a hálózatok és rendszerek témaköréből a felrobbanás, a bifurkáció, és a káosz matematikáját, míg Néher Márton és Krüpl Zsolt az AX.25 rádiótechnikai protokoll modernizációját és a digitális rádiózás, a DRM működését ismerteti.

A III. Simonyi Konferencián a hallgatók mellett számos vállalat képviselteti magát. Az Evosoft képviseletében Török Péter beszél a CMM, a minőségbiztosítás kérdéseiről a szoftverfejlesztésben. Kurtz János, a Nokia mérnöke a konvergens hálózatok és az IP multimédia témaköreibe kalauzolja a hallgatóságot. A Leonardo SNS számítógépes grafikai megoldásokat mutat a stúdiótechnika világából, a Meyer Stúdió pedig egy LineArray-hangbemutatóval hozza közelebb a legmodernebb technológiákat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.