Hirdetés
. Hirdetés

Infografika: kik cenzúrázzák az internetet?

|

A fejlett nyugati országokban is létezik valamiféle cenzúra. A legnagyobb szabadság Afrikában van.

Hirdetés

Az OpenNet Initiative által készített infografikák alapján az Egyesült Államokban, a szabadság és a demokrácia földjén gyakrabban cenzúrázzák az internetes tartalmakat, mint néhány Afrikai országban.

 

 



A szervezet e szempontból a Riporterek Határok Nélkül adataira támaszkodva a legantidemokratikusabb országok közé Kínát, Észak-Koreát, Bangladest, Iránt és Egyiptomot sorolja, míg teljes webes szabadságnak például a mexikói, a chilei, a mongol és a kameruni internetezők örülhetnek. Magyarországon a szervezet szerint bizonyos fokú cenzúra megfigyelhető.

 

 

 



A leggyakrabb a hatóságok a blogokat cenzúrázzák (20 százalék), amely mellett sokszor nem kívánatos személyek (9 százalék) és politikai pártok (19 százalék) oldalait is elérhetetlené teszik a hatalom emberei. További érdekes infografikák az OpenNet oldalán tekinthetőek meg.

A diagramok forrása: OpenNet Initiative

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.