Hirdetés
. Hirdetés

Internet kilóra

|

Használat-alapú számlázási rendszert tesztel a Time Warner Cable amerikai internet-szolgáltató. A cég ezzel a sávszélességet akarja kímélni.

Hirdetés

A Time Warner Cable a jelenlegi, megszabott áras rendszer helyett új számlázási módszert tesztel, mégpedig a tényleges használat alapján. A vállalat 7,4 millió városi internet-előfozetővel rendelkezik, és elsőként a Texas állambeli Beaumontban kezdi meg az új rendszer tesztelését. A szolgáltató ezzel szeretné kiszűrni azokat a felhasználókat, akik túlságosan terhelik a hálózatot, de ugyanannyit fizetnek, mint az átlagfelhasználók - írja a Reuters hírügynökség.

A vállalat szerint az új rendszer csak a "heavy" felhasználókat fogja hátrányosan érinteni. Ők az összes felhasználók 5 százalékát teszik ki, viszont a hálózat sávszélességének több mint felét használják. A helyzet várhatóan egyre rosszabb lesz, mivel egyre többen töltenek le nagy fájlokat, mint például videókat. A Time Warner Cable szóvivője elmondta: a felhasználók többsége nem érez majd változást. "Nem akarjuk, hogy az ügyfeleink úgy érezzék, kevesebbet kapnak többért" - tette hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.