Hirdetés
. Hirdetés

Kiadta az Intel első Modern Windows Driverét

|

A vezérlőprogramokat a PC-nk vagy kártyánk gyártójától kapjuk meg, bár egyes támogató appok a Microsoft Áruházból is letölthetők lesznek.

Hirdetés

Kiadta az Intel első Modern Windows Driverét több modern, integrált GPU-jához. A Modern Windows Driverek, más néven Universal Windows Driverek a Windows 10 October 2018 Update új szolgáltatásai, amelyek kihasználják az UWP infrastruktúrát a Windows 10-ben.

Hirdetés

A Microsoft tájékoztatása szerint egy Modern Windows Driver "egy olyan vezérlőcsomag, amely többféle eszköztípuson fut, a beágyazott rendszerektől kezdve a tabletekig és asztali PC-kig." Az első Intel driver a UWD 25.20.100.6444 címkét kapta.

A Microsoft semmilyen, az eddigiektől eltérő intézkedést nem vár a felhasználóktól a Modern driverek megszerzéséhez. PC-gyártónk lesz az elsődleges forrása a frissített vezérlőknek az Intel tájékoztatása szerint, mivel az univerzális driver egy alap drivert, valamint opcionális komponens csomagokat és egy opcionális hardvertámogató appot tartalmaz. Az utóbbi kettőt a PC-gyártó készíti el, míg az első megírása a GPU készítőjének a feladata (az AMD és az Nvidia várhatóan szintén áttér a Modern driverek használatára).

Az Intel november 28-án kezdte meg a Modern Windows Driverek publikálását. A következő lapkakészletek támogatottak:

  • Intel UHD Graphics 620/630 (korábbi kódnevén Coffee Lake)
  • Intel Iris Plus Graphics 655 (korábbi kódnevén Coffee Lake)
  • Intel UHD Graphics 600/605 (korábbi kódnevén Gemini Lake)
  • Intel HD Graphics 620/630 (korábbi kódnevén Kaby Lake)
  • Intel Iris Plus Graphics 640/650 (korábbi kódnevén Kaby Lake)
  • Intel HD Graphics 610/615 (korábbi kódnevén Gemini Lake)
  • Intel HD Graphics 500/505 (korábbi kódnevén Apollo Lake)
  • Intel HD Graphics 510/515/520/530 (korábbi kódnevén Skylake)
  • Intel Iris Pro Graphics 580 (korábbi kódnevén Skylake)
  • Intel Iris Graphics 540 (korábbi kódnevén Skylake)

De vigyázat: az Intel szerint csak az Intel vagy a PC-gyártónk által kiadott telepítőprogramot használhatjuk. Ha más módszerrel próbáljuk meg telepíteni a drivert, az komoly problémákhoz vezethet, mivel megkerüli az Intel saját telepítési módszerét.

Ráadásul szintén problémákat, rendszer instabilitást okozhat egy Modern Windows Driverről visszatérni egy korábbi vezérlőre, amitől óva int mindenkit az Intel. Más szóval a Modern Windows Driverre/Universal Windows Driverre való áttérés egyirányú utca, tehát reménykedjünk abban, hogy nem lesz semmilyen probléma az új driverekkel.

Végezetül fontos megjegyezni, hogy ha még nem frissítettünk a Windows 10 October 2018 Update-re (egyelőre nagyon kevesen használják az operációs rendszer legújabb változatát a lassú terjesztés miatt), semmit sem kell tennünk az új driverekkel kapcsolatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.