Hirdetés
. Hirdetés

Kiberkémkedési megállapodást kötött az USA és Kína

|

A legmagasabb szinten állapodott meg a két ország a konfrontáció jövőbeli elkerüléséről.

Hirdetés

Megszületett az Egyesült Államok és Kína első megállapodása a kiberbűnözéssel és kiberkémkedéssel kapcsolatban, azonban az együttműködés túl általánosnak tűnik, és egyelőre nem világos, hogy milyen tevékenységeket foglal magában.

A két ország vezetői két napos tárgyalást követően jelentették be a megállapodást, de a sajtótájékoztatón mind Barack Obama amerikai, mind pedig Hszi Csin-ping kínai elnök kitért a konkrét hackelési incidensekre, valamint az öt kínai katonai hacker elleni tavalyi amerikai vádemelésre vonatkozó kérdések elől.

"Egyetértettünk abban, hogy sem az Egyesült Államok, sem Kína nem folytat és nem támogat tudatosan szellemi tulajdon eltulajdonítására irányuló, kibertérben végrehajtott műveleteket, amelyek célja üzleti titkok és üzleti előnyszerzésre alkalmas más bizalmas információk megszerzése" - mondta Obama a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón.


Úgy tűnik tehát, hogy a megállapodás lényege a kormányok által szponzorált ipari kémkedés leállítása, egyelőre nincs szó a közvetlenül a kormányok által végrehajtott kémtevékenységekről. Az egyezmény ugyancsak kitér a kiberbűncselekmények elleni nyomozásokat végző hatóságok együttműködésének javítására.

Hirdetés

Hszi Csin-ping kínai elnök kiállt a megállapodás mellett, és elismerte, hogy elkerülendők a két ország közötti nézeteltérések a kiberbűnözés tekintetében. "Erősítenünk kell a párbeszédet és az együttműködést. A súrlódások és a konfrontáció nem a legjobb megoldás egyik fél részéről sem." - mondta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.