Hirdetés
. Hirdetés

Kína lett a legnagyobb PC-s piac

|

Amerikát is megelőzte a régió, ami az eladásokat illeti 2012-ben.

Hirdetés

Kína fejlődő piacnak volt tekinthető egy darabig, de nem túl sokáig. Tekintve, hogy nagy lélekszámmal rendelkeznek, illetve hajlandóak sokat túlórázni, hamar megnőtt a piacuk, így a váltás tulajdonképpen nem is olyan meglepő. 2012-re Kína a legnagyobb PC-s fogyasztóvá vált. 

A PC-s piacon Kínában fogyott el a legtöbb gép, összesen 69 millió darab talált gazdára. Az eladások 50-50 százalékban oszlottak meg az asztali gépek és a notebookok között, ami már meglepőbb adat annál, hogy Kína az élre tört. A világ többi részén elvégre a noteszgépek teljesen elvették az asztali PC-k kenyerét. Az adatok azért is érdekesek, mert sokan nem is PC-t, hanem egyenesen tabletet vásárolnak az első gépüknek.

A sorban a második helyen az Amerikai Egyesült Államok jön. Abban a régióban 2012-ben összesen 66 millió darab PC talált gazdára (asztali és noteszgép együtt). Az elemzők szerint az átalakulás ellenére Kínának még mindig hatalmas része érintetlen terület, így az eladások az évek múlásával csak emelkedhetnek. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.