Hirdetés
. Hirdetés

Klik és NJSZT az ECDL-ért

|

Együtműködés a gördülékeny vizsgarendszer máködtetésért.

Hirdetés

Az NJSZT 1997 óta működteti az ECDL-vizsgarendszert. Magyarországon jelenleg 320, szigorú minőségbiztosítási normákat teljesítő ECDL-vizsgaközpont működik, ebből 166 közoktatási intézményben.

Hirdetés

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a fenntartása alá tartozó közoktatási intézmények ECDL-vizsgaközpontjainak üzemeltetéséről írt alá együttműködési megállapodást a Neumann János Számítógép-tudományi Társasággal (NJSZT) hétfőn a fővárosban.

Az ECDL európai számítógép-használói jogosítvány, az "informatikai írástudás" nemzetközileg egységes bizonyítványa.

A központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Klik és az NJSZT között született megállapodás célja az országos hálózattal rendelkező ECDL-vizsgarendszer gördülékeny továbbműködtetése annak érdekében, hogy a számítógép-felhasználói ismeretek elsajátítására mindenkinek egyenlő esélye legyen.

Az együttműködés szabályozza a vizsgarendszer működtetésének feltételeit, és meghatározza a további fejlesztések területeit - írták.

 

Az NJSZT 1997 óta működteti az ECDL-vizsgarendszert. Magyarországon jelenleg 320, szigorú minőségbiztosítási normákat teljesítő ECDL-vizsgaközpont működik, ebből 166 közoktatási intézményben. Ennek eredményeként már 440 ezren kezdték meg tanulmányaikat, 287 ezren pedig már a bizonyítványt is megszerezték - olvasható a kommünikében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.