Hirdetés
. Hirdetés

Közmű lehet az USA-ban is az internet

|

A hírközlési hatóság amerikai megfelelője, az FCC szeretné elérni, hogy az amerikai törvényhozás újra-definiálja a szélessávú internetszolgáltatással kapcsolatos jogi szabályozást. Céljuk az internet semlegességének biztosítása és a ?nemzeti hálózat? kiépítésének előmozdítása.

Hirdetés

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission, FCC) azon van, hogy rávegye a szenátust, frissítse fel a broadband szolgáltatókra vonatkozó jogszabályokat, és a kapcsolódó, jórészt szabályozatlan szolgáltatásokat, a Kommunikációs Törvény második bekezdésének betűjével szinkronba hozva, közszolgáltatássá minősítse át - jelentette ki a bizottság egyik tisztségviselője.

A döntést hivatalosan csütörtökön fogja bejelenteni Julius Genachowski, az FCC elnöke. Alig egy hónappal azután, hogy a múlt hónapban Columbia állam körzeti fellebbviteli bírósága felülbírálta egyik határozatukat, amelyben kötelezték a kábel- és szélessávú internetszolgáltató Comcastet: hagyjon fel a BitTorrent és más peer-to-peer alkalmazások felhasználóit diszkrimináló ?hálózatmenedzsment" gyakorlatával

Akkor számos szakértő úgy vélekedett, hogy a bíróság döntése nyomán megkérdőjelezhetővé váltak az FCC által megállapított, az internet semlegességét szolgálni hivatott szabályozások; mi több, a nemzeti szélessávú hálózat kiépítésének terve is veszélybe került.

A gyenge szabályozási jogkör, vagy a Kommunikációs Törvény biztosította erősebb szabályozási lehetőségek helyett, Genachowski egy olyan ?harmadik utat" szeretne találni, ami lehetővé tenné az FCC számára, hogy törvényerejű szabályozókat állapíthasson meg a szélessávú szolgáltatásokkal kapcsolatban - húzta alá az említett tisztségviselő. Az FCC célja, hogy ?legalább azt a néhány döntését törvényerőre a testület. emeltethesse, amelyekről a Comcast-ügyben született ítélet előtt határoztak."

A Public Knowledge internetes jogvédős szervezet üdvözölte az FCC döntését. ? Hónapok óta hangoztatjuk, hogy az FCC-nek a második bekezdésben foglaltakat figyelembe véve kellene megoldást találnia arra, hogy a Comcast-döntést követően, hogyan biztosíthatná a leghatékonyabban az internet semlegességét, miként segíthetné a szélessávú internet nagyarányú elterjedését az Egyesült Államokban" - kommentálta a bejelentést Gigi Sohn, a csoport elnöke.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.