Hirdetés
. Hirdetés

Lekörözte a Mac a PC-t

|

A hardver piac lassú élénküléséből úgy tűnik, hogy leginkább az Apple tud profitálni.

Hirdetés

Az IDC frissen közzétett, a PC-piac 2010-es harmadik negyedévét vizsgáló jelentése szerint az elmúlt időszak egyértelműen a Mac-ről szólt. Adataik alapján ugyanis a szeptemberrel zárul negyedévben 28,5 százalékkal több Macintosh gépet adtak el, mint egy évvel korábban, és ezzel alaposan lekörözték a PC-ket, melyek csak 9,7 százalékos növekedést tudtak elérni.

 

 



Azaz az iPod, iPhone és iPad termékek sikerétől megrészegült fogyasztók úgy tűnik, hogy minden területen vágynak az Apple termékeire. Ha részletesebben megnézzük ugyanis az eladási számokat, akkor szemet szúr, hogy az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest csak az oktatásban esett vissza a Mac részesedésének az emelkedése, minden más területen két vagy három számjegyű növekedést tudott elérni. Otthoni felhasználásnál például 25,3 százalékos volt a piacbővülése (szemben a tavalyi 10,4 százalékkal), míg a cégek 66,3 százalékkal több Mac-et vettek, mint tavaly, mikor e szegmensben csak 9,7 százalékot tudott elérni az Apple. A vállalati felhasználás motorját a mamutcégek (201,7 százalék), a nagyvállalatok (145,6 százalék) és a középvállalatok adják (90 százalék), míg a kisebb cégeknél "csak" 46 százalékkal emelkedtek meg a Mac-eladások.

A növekedés motorja továbbra is Ázsia az Apple számára. A kontinensen ugyanis 81,1 százalékkal emelkedtek meg az eladások (493 ezerre), míg Japánban 42,7 százalékos volt a piacbővülés (133 ezer). Habár az Egyesült Államokban az egy évvel ezelőtti állapothoz képest csak 19,6 százalékkal fogyott több Mac, e piac mégis meghatározó. A globálisan elkelt 3,9 millió Mac-nek ugyanis a felét adta: 1,9 millió eladott gépet. Igaz, azt sem érdemes elfelejteni, hogy kisebb részesedésből könnyű nagy növekedést elérni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.