Hirdetés
. Hirdetés

Lezárult a Digitális kompetencia fejlesztése című uniós projekt

|

Többek között vezeték nélküli hálózatokat alakítottak ki a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézmények számára.

Hirdetés

Lezárult a Digitális kompetencia fejlesztése című kiemelt uniós projekt. A közlemény szerint a projekt 2017. január 1-jén indult a Klebelsberg Központ (konzorciumvezető) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (konzorciumi partner) közös megvalósításában, 48 milliárd 249 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával.

"A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projektben a konvergencia-régió tankerületi fenntartású köznevelési intézményeinek 2980 feladatellátási helyén épült ki a DiákHáló menedzselt Wi-Fi hálózat" - írták, hozzátéve, hogy emellett 45 630 notebookot osztottak ki pedagógusok, intézményvezetők és helyetteseik körében, valamint "további 86 943 IKT-eszköz jutott el a projektben részt vevő iskolákba".

Hirdetés

Klebelsberg Központ ismertetése szerint a projekt átfogó célja a minőségi és méltányos köznevelési rendszer kialakítás volt, annak érdekében, hogy az egész életen át tartó tanulásban való sikeres részvételt elősegítsék a digitális kompetenciák elsajátításának támogatásával. Ennek érdekében korszerű informatikai infrastruktúrát és eszközparkot, valamint vezeték nélküli hálózatokat (DiákHáló) alakítottak ki a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézmények számára.

Mindemellett támogatták a pedagógusok tanórai digitális eszközhasználatát a személyes és intézményi használatra szolgáló IKT-eszközök biztosításával. Pedagógus-továbbképzéseket is szerveztek, hogy a digitális eszközöket minél hatékonyabban tudják kezelni, ezeken több mint 42 ezer tanár vett részt. A tanulók digitális kompetenciáit is fejlesztették az iskolai digitális eszközpark tanórai és tanórán kívüli használatával. Az elért eredményeket pénteken online zárórendezvényen mutatták be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.