Hirdetés
. Hirdetés

Már az idén megjelenhetnek a Bluetooth 4.0-s készülékek

|

Miután jóváhagyták, már az idén megjelenhetnek a kiemelkedően alacsony energiafelvételű vezetéknélküli rendszerek kialakítását lehetővé tevő 4.0 verziójú eszközök a speciális mérőeszközökben és a laptopokban.

Hirdetés

A Bluetooth Special Interest Group szerdai bejelentése szerint az első Bluetooth 4.0 specifikációnak megfelelő chipek sikerrel estek át a szigorú ellenőrzési procedúrákon, jelenleg éppen a certifikációs és a licencelési folyamat zajlik. Mike Foley, a sztenderdekért felelős Bluetooth SIG ügyvezető igazgatója szerint az érintett cégek megkezdhetik a sztenderdnek megfelelő eszközök tervezését és gyártását.

A Bluetooth 4.0-s szabvány a 2009-ben bejelentett 3.0-s verzió javított változata. Az új sztenderd előírásai lehetővé teszik a kisebb adatcsomagok rövid távon történő, energiatakarékos továbbítását, miközben a Bluetooth 3.0-ban bemutatott, nagy sebességű adatkommunikációt is lehetővé teszi.

A szakértők szerint az új technológiát kezdetben az órák, mérőeszközök, lépésszámlálók és más, gombelemmel működő eszközök gyártói hasznosíthatják - ahogy természetesen a laptop- és okostelefon-gyártók is.

A Bluetooth SIG jelenleg több mint 13 ezer taggal rendelkezik, köztük olyan olyan vállalatokkal mint az Intel, a Lenovo, a Microsoft, a Motorola és a Nokia.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.