Hirdetés
. Hirdetés

Miért fagy le mostanában a Facebook?

|

Egy héten belül kétszer is leállt a Facebook, három héten belül pedig már háromszor fordult elő az internetezők százmillióit érzékenyen érintő incidens.

Hirdetés

Hétfőn este közel háromnegyed órán keresztül volt elérhetetlen a világ legnagyobb közösségi szolgáltatása: a felhasználók vagy egyáltalán nem tudták elérni fiókjukat, vagy rendkívül lassan töltődött be az oldal, sőt olyan is előfordult, hogy bizonyos elemek hiányoztak a jól ismert felületről. A hírfolyam helyett hibaüzenetet kaptak a kedvenc játékszerüktől megfosztott, egyre türelmetlenebb facebookozók, akik a Twitteren kezdtek panaszáradatba, hátha ettől hamarabb helyreáll a Facebook működése. Még öt órával a leállás után is szárnyalt a #facebookdown hashtag a mikroblog szolgáltatáson.

 

Legutóbb múlt hét csütörtökön fordult elő hasonló eset, akkor körülbelül 10 percig kellett teljesen nélkülöznünk Zuckerbergék szolgáltatásait, és egy órába is beletelt, mire teljesen helyreállt az oldal működése. Ezt megelőzően szeptember 17-én fagyott le pár percre a Facebook. Nagyon sokan kíváncsiak arra, hogy mi okozza ezeket a kimaradásokat, hiszen a közösségi hálózat olyannyira az internetezők mindennapos életének részévé vált, hogy nehezen tudják nélkülözni akár csak pár percre is. Többeknek ez a rokonaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel való kapcsolattartás egyik legfontosabb eszköze, és sok cég folytat marketingtevékenységet a Facebookon. A vállalat egyelőre nem reagált azokra a kérdésekre, hogy mik okozzák a kimaradásokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.