Hirdetés
. Hirdetés

Mobilfizetés a főiskolán

|

Január végétől az ország egyetemei és főiskolái közül elsőként a Szolnoki Főiskolán vált elérhetővé a mobilfizetés szolgáltatás, amelynek keretében a Telenor és a T-Mobile ügyfelei ezentúl a tanulmányaikkal járó fizetési kötelezettségeiket, a beiratkozási, a kollégiumi, a vizsgajelentkezési és egyéb díjakat akár mobiltelefonjukról is kifizethetik. Mindez azonban pénzbe kerül és előzetes szerződést kell kötni hozzá.

Hirdetés

A Magyar Telekom szolnoki T-City projektjéhez kapcsolódó kezdeményezésként  január 26. óta egy új megoldásnak köszönhetően a diákok mobiltelefonjukról is azonnal intézhetik ezeket a kifizetéseket, a néhány ezer forintos utóvizsga díjaktól kezdve a nagyobb összegű tandíjakig. A Szolnoki Főiskola, a T-Mobile, a Telenor, a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer fejlesztője, az SDA Kft., valamint a TÜSZ integrált gazdasági rendszer fejlesztője a HC-Delta Kft. együttműködésének köszönhetően a mobilfizetés-szolgáltatás már a 2010/2011-es tanév tavaszi szemeszterétől elérhető a Neptunban.

Azoknak a diákoknak, akik az új fizetési lehetőséget választják, az FHB Kereskedelmi Bankkal külön szerződést kell kötniük, amelyet a mobilszolgáltatójuknál kezdeményezhetnek. Az egyes díjakat ennek a számlának a terhére tudják kiegyenlíteni mobiltelefonnal. Ezt követően a Neptun webes felületén regisztrálni kell a MobilFizetéshez tartozó telefonszámot. A regisztráció után a kívánt fizetési tranzakciókat a rendszer automatikusan elküldi a hallgató által megadott mobilszámra, a fizetés pedig a szolgáltatáshoz tartozó, PIN-hez hasonló mKód megadásával a mobiltelefonról azonnal teljesíthető.

A hallgatóknak ugyan pénzbe kerül a mobilfizetés, de az így rendezett befizetések valós idejűek, azaz a mobilon jóváhagyott összeg azonnal jóváíródik a Neptunban, függetlenül attól, hogy a befizetés napközben történt, vagy akár hétvégén vagy éjjel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.