Hirdetés
. Hirdetés

Motorola-eszközöket tiltottak be Amerikában

|

Az ITC szerint a gyártó egyes androidos eszközei Microsoft-szabadalmat sértenek. A Motorola az elnöki felülvizsgálat lezárásáig csak darabonként 33 centes "óvadék" ellenében forgalmazhatja az importtilalom alá eső készülékeket.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (International Trade Commission, ITC) pénteken kihirdetett határozatában betiltotta a Motorola egyes Android operációs rendszert használó eszközeinek forgalmazását. Az ITC szerint a kérdéses termékek sértik a Microsoft 6 370 566-as számú „mobiltelefonon keresztül megszervezett találkozók generálására és csoportütemezésre” vonatkozó szabadalmát.

A bizottság döntése egybecseng azzal a közigazgatási döntéssel, amelyet még 2011 decemberében hozott az illetékes bíróság. Az ITC 2010 novemberében, a Microsoft keresetlevelének benyújtását követően indított vizsgálatot az ügyben. A szoftvergyártó eredetileg kilenc szabadalmának megsértésével vádolta a Motorolát.

Az ITC döntése jelenleg hatvan napos elnöki felülvizsgálat alatt áll. A cég ez alatt az idő alatt csak darabonként 33 centes „váltságdíj” megfizetése ellenében forgalmazhatja a szabadalomsértő készülékeket az Egyesült Államokban.

Jennifer Erickson szóvivő szerint a Motorola „csalódottan” vette tudomásul a döntést, ami „rövid távon nem lesz hatással a működésükre”. A cég kivárja a felülvizsgálat eredményét, és ha kell, fellebbezni fog. A Microsoft egyelőre nem kommentálta a döntést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.