Hirdetés
. Hirdetés

Nagyot esett az Apple okostelefon-piaci részesedése

|

A Gartner adatai szerint a harmadik negyedévben tizenöt százalékkal csökkent a kaliforniai gyártó piaci részesedése. Az elemzőcég szakemberei arra számítanak, hogy a cég az ünnepi szezonban megerősítheti a pozícióit.

Hirdetés

Az iPhone 4S mentheti az Apple-t
Az iPhone 4S mentheti az Apple-t

A Gartner kedden kiadott elemzése szerint a harmadik negyedévben jelentősen csökkent az Apple részesedése a nemzetközi okostelefon-piacon.

A gyártó az elmúlt három hónapban 17 millió iPhone-t értékesített: ez az előző év azonos időszakához képest 21 százalékos növekedést, az idei év előző, második negyedévéhez képest viszont közel hárommillió darabos csökkenést jelent.

A Samsung 24 millió készüléket adott el az aktuális negyedben - ezzel az eredménnyel átvette a vezető helyet a Nokiától az okostelefon-gyártók nemzetközi rangsorában. A szegmensben nagy változások zajlanak: a Google Android operációs rendszere most először lépte át az ötven százalékos részesedési arányt - miközben az Apple iOS-ének részesedése a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 16,6 százalékról tizenöt százalékra esett vissza.

A Gartner szakemberei a fenti adatok ellenére is biztosra veszik, hogy az Apple a negyedik negyedévben visszaszerzi korábbi pozícióját az okostelefon-piacon. Az elemzők szerint erre utal, hogy a cég legújabb készüléke, az iPhone 4S előrendelési és értékesítési rekordokat döntött, valamint az, hogy a cég egyre jobb értékesítési mutatókat produkál az olyan, számára kiemelten fontos feltörekvő országokban, mint Brazília, Mexikó, Oroszország vagy Kína.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.