Hirdetés
. Hirdetés

Nem könyvel tovább a Microsoft

|

November 16-án a Microsoft megszünteti Office Accounting könyvelő programjának forgalmazását.

Hirdetés

A Microsoft október 30-án levélben figyelmeztette az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon élő Office Accounting felhasználóit, hogy a dobozos termékük november 16-án lekerül a boltok polcairól, s utána az irodai programcsomagjuk könyvelő és bérszámfejtő alkalmazása már nem is lesz megvásárolható. A megoldás beépülő moduljai - például eBay, Equifax és PayPal - pedig 2009. december 15-ig kaptak haladékot.

 

office-accounting.jpg


A könyvelő program weboldalán lévő GYIK alapján a Microsoft azonban nem hagyja teljesen magára korábbi vásárlóit. Öt évig biztosítja az ingyenes, és további öt évig a kiterjesztett, fizetős terméktámogatást a szoftveréhez, amely így a legfontosabb programfoltozásokat egy jó darabig még biztosan meg fogja kapni. A redmondi szoftvercég e mellett visszavásárolja azon Accounting szoftvereket is, amelyeket 30 napon belül vásároltak fogyasztóik.

A döntés egyaránt érinti az Office Accounting Express, az Accounting Standard, az Accounting Professional, az Accounting Professional Plus, a háromlicences Office Accounting és a Small Business Accounting termékeket. A megoldások jelenlegi felhasználóinak a redmondi szoftvercég azt javasolja, hogy a kisebb cégek térjenek át az Excel táblázatkezelőjéhez, amelyhez több erre a célra létrehozott könyvelési sablon is letölthető. Míg középvállalati partnereiknek a továbbiakban a Dynamics ERP-vel megvalósított komplett vállalatirányítási rendszer bevezetését javasolják.

MSN Direct, Soapbox és Encarta

Az Office Accounting nem az első megoldás, amelyet idén leállított a redmondi szoftvercég, s talán nem is az utolsó. A Microsoft valószínűleg a gazdasági válság hatására, folyamatosan leépíti ugyanis azon megoldásaik, amelyek vagy nem jártak sikerrel, vagy elavultak. Előbbinek esett áldozatául például nem olyan rég a GPS-navigációnál használt MSN Direct, s a Microsoft Money, míg a nyár közepén a Soapbox felhasználóit borzolta a YouTube konkurensnek szánt videó-megosztó oldal leépítésének a híre. Márciusban pedig az MSN Encarta 1993 óta íródott történetére tett pontot a Microsoft vezetősége, mivel indoklásuk szerint az addigra már elavult.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.