Hirdetés
. Hirdetés

Nem nagy durranás a magyar Bing

|

Már a magyar felhasználók számára is elérhető a Microsoft új keresője. Egyelőre azonban ne várjunk tőle nagy csodát.

Hirdetés

A hosszú hétvégén csendben hazánkban is elérhetővé vált a Microsoft új döntés-előkészítő keresője, amelyet a magyar felhasználók a bing.hu, illetve a bing.com web-helyeken érhetnek el. Igaz, a magyar változat egyelőre nem teljesen az, amit vártunk.

 

bing1.jpg

A magyar és az amerikai Bing


A béta állapotú magyar Bing ugyanis egyelőre nem tartogat sok újdonságot. Látszólag nem más, mint az átnevezett Live Search, ami miatt még félkésznek sem nagyon lehet nevezni. A tengerentúlon már elérhető újdonságokat pedig ne is keressük. Rájuk nagy valószínűséggel még várniuk kell a hazai felhasználóknak.

Érdemes ehhez mindkét lokalizációt megnézni, hogy láthatóvá váljanak a markáns különbségek. Az amerikai Bing már négy kiemelt területen támogatja az eredményesebb döntéshozatalt: vásárlás, utazástervezés, egészségügyi információk és helyi üzletek keresése.

 

bing3.jpg

Markáns különbségek


A tengerentúlon ráadásul már a keresés során alkategóriákba rendezi a találatokat attól függően, hogy a felhasználó milyen kulcsszavat gépel be. Ha például az amerikai kiadásában egy autómárkára keresünk, akkor a bing külön szortírozza a kereskedőket, a szervizeket, a képeket, a videókat, és az adott típussal foglalkozó fórumokat, problémákat, valamint más felhasználók értékelését is. Az oldalsávon megjelenő hasonló keresések mezőben ezen felül hasznos kulcsszó párosításokat is felajánl, ha nem pontosan azt kaptuk a keresés során, amit várunk. Valamint a linkek mellett megjelenő apró betekintők a felesleges kattintásokat igyekszenek kiszűrni.


bing2.jpg

Állítsuk át a lokalizációt!


Egyelőre azonban mindez hangsúlyozottan még a hazai szolgáltatásoknál nem működik. Így a magyar felhasználóknak várniuk kell, vagy jobb esetben áttérhetnek Egyesült Államokbeli lokalizációra. Ehhez a jobb felső sarokban kattintsuk a második opcióra, majd állítsuk át a területi beállításokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.