Hirdetés
. Hirdetés

Nokia, a Motorola, és Intel: Közös mobiltévés szövetség

|

A mobiltelefon óriás Nokia szövetségre lépett egyéb nagyobb nagyvállalatokkal, hogy közösen segítsék elő a DVB-H (digitális mobil videósugárzás) szabvány elterjedését.

Hirdetés

A Mobile DTV Alliance néven megalapított szövetség az Intel, a Motorola, a Texas Intruments és a Mondeo a Nokiával közösen elsősorban az észak-amerikai térségre koncentrál. A DVB-H előnye, hogy több millió telefontulajdonos élvezheti egyszerre a videó anyagokat, amelyeket közvetlenül a televíziós állomások is sugározhatnak. Emellett interaktív tartalmak vételére is alkalmas a technológia - elsősorban ebből remélnek bevételt a szolgáltatók.

A mobil szolgáltatók már évek óta azon dolgoznak, hogy közelebb hozzák egymáshoz a mobiltelefont és a televíziót. A hagyományos telefonbeszélgetések ugyanis már nem hoznak akkora nyereséget, mióta a verseny ennyire kiéleződött. Kénytelenek voltak hát valami új bevételi forrás felé nézni.

A Mobile DTV szövetség úgy nyilatkozott, hogy már több mint 10 ilyen DVB-H tesztállomást állítottak üzembe, melyek Ausztráliában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, és az Egyesült Államokban találhatóak. A tervek szerint az USA-ban 2007-re épülhet ki a szükséges infrastruktúra. A DVB-H szabvány azonban nincs egyedül. A DAB (digitális audiósugárzás) szintén úton van már, számos mobilszolgáltató teszteli azt is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.