Hirdetés
. Hirdetés

Okos táblák a tanteremben

|

Interaktív tábla használatával a gyermekek sokkal könnyebben tanulnak, motiváltabbak - állítja a kanadai gyártó.

Hirdetés

Az első interaktív táblát 1991-ben alkották meg, és várhatóan az egymilliomodik eszközt is leszállítják idén augusztusban - ismertette Nancy Knowlton, a táblákat gyártó és kitaláló Smart Technologies vezérigazgatója. A kanadai családi vállalkozásból 2008-ra 1100 alkalmazottat foglalkoztató cég nőtt ki, amelybenaz Intel is részvényes. A vezérigazgató tájékoztatása szerint 2008 első negyedévében piaci részesedésük világviszonylatban 57 százalék volt. Éves szinten átlagosan 30 százalékkal bővül a cég, idén 500-600 millió kanadai dolláros bevétellel számolnak. A vezérigazgató szerint a tapasztalat azt mutatja, hogy ezeket a táblákat a gyermekek szívesebben használják, jobban tanulnak, motiváltabbak - vagyis szeretik ezt a technológiai élményt.

Nancy Knowlton bemutatta legújabb és legolcsóbb terméküket, a V280-as nevet viselő interaktív táblát, amely két beépített kamera segítségével érzékeli a toll mozgását a tábla területen. Az eszköz idén júliusban kerül a magyar piacra, Őry Róbert, a táblát forgalmazó LSK Hungária ügyvezető igazgatója szerint az ára 210 ezer forint körül alakul. Az okos táblákhoz szavazórendszerek, digitális palatáblák is tartoznak, és további kiegészítőket is lehet majd vásárolni; Őry Róbert tájékoztatása szerint a legdrágább tábla i410 ezer forintba kerül.

Az ügyvezető igazgató elmondta: az LSK Hungária részesedése a magyar piacon 48 százalék körül van, 1200-2000 táblát értékesítenek évente, bevételük pedig 120-200 millió forint. Az ügyvezető ismertette, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség programja támogatja a táblák vásárlását, a program keretén belül összesen 35 ezer táblát szerelnek fel.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.