Hirdetés
. Hirdetés

Olcsóbbak lehetnek a tabletek

|

A panelgyártókat arra ösztönzik, hogy csökkentsék a kijelzők árait.

Hirdetés

Az árcsökkentések mindig bonyolultak, ha nem készletkisöprésről van szó: általánosságban számos céggel meg kell ehhez egyezni, és ez alól a tabletek sem kivételek. Külön-külön forrásból származnak az egyes hardverelemeket, így a processzor, a kijelző, a memória és az áramköri lapkák is. Újabb fordulót jelent a gyártásban az a cég, amely az összeszerelésről gondoskodik. 

A tabletek esetében a vételárat leginkább két tényező határozza meg: ezek a processzor és a kijelző, amelyek jóval drágább elemek, mint a többi apró alkatrész. Emiatt a tény miatt lehetséges, hogy a kijelzők árainak a csökkentése a tabletek árcédulájára is jótékony hatást tehet. 

A Digitimes forrásai szerint a panelgyártókat igyekeznek rávenni arra az iparágban, hogy vigyék lentebb a kijelzők árait. A szakértők szerint elképzelhető, hogy a folyamat végén ugyanakkor mégsem mérséklődik a tabletek ára. Ennek az oka az, hogy a panelgyártók az alacsonyabb árakkal szeretnének több megrendeléshez jutni, a tabletgyártók viszont csak akkor maradhatnak versenyben és növekedhetnek, ha megtartják a jelenlegi árakat. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.