Hirdetés
. Hirdetés

Politikai nagykutyát igazolt a Facebook

|

Joe Lockhart, aki hosszú évekig dolgozott Clinton elnök szóvivőjeként és a Fehér Ház sajtótitkáraként, a Facebook nemzetközi kommunikációját viszi majd.

Hirdetés

Joe Lockhart
Joe Lockhart

A Facebook vezetősége kedden jelentette be, hogy egy komoly politikai tapasztalatokkal és meglehetős demokrata hátszéllel rendelkező telivér szakemberre bízták a vállalati cégér szidolozgatását: Joe Lockhart Bill Clinton kommunikációs stábjának vezéralakja, a Fehér Ház nagy hatalmú sajtótitkára és elnöki szóvivő volt.

Lockhart a nemzetközi kommunikációért felelős alelnökként csatlakozik a Zuckerberg-űrhajó legénységéhez. A szakember, aki Clinton második elnöki ciklusa idején vitte a washingtoni Pennsylvania Avenue 1600-as számú házának sajtóügyeit, a közösségi portál vállalati, politikai és nemzetközi kommunikációját fogja irányítani. Közvetlen főnöke Elliot Schrage, a Facebook kommunikációs vezetője lesz.

„Joe érkezésével új képességekkel és mélységekkel gazdagodik elfoglalt kis csapatunk - írta közleményében Schrage. - A Fehér Ház sajtóirodájának felépítésében és vezetésében szerzett tapasztalatai páratlanul alkalmassá teszik a cégünknél felmerülő kommunikációs feladatok ellátására."

Lockhart elkötelezettségét jól mutatja, hogy Washingtonból hamarosan Menlo Parkba, a Facebook kaliforniai főhadiszállására költözik.

A szakember, aki korábban a CNN, az NBC News és a Sky Television riportereként is dolgozott, négyéves politikai kitérőjét követően saját sajtóbirodalmának, a Glover Park Groupnak a felépítésén munkálkodott.

A Facebook régóta szeretett volna egy washingtoni nehézsúlyút felkérni kommunikációs csapata vezetésére. Márciusban Barack Obama volt sajtótitkárát, Robert Gibbset is hírbe hozták a céggel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.