Hirdetés
. Hirdetés

Sanghaj kíván Kína chipfővárosa lenni

|

Egy különleges terület már több mint 40 félvezetőgyártó vállalatot vonzott irodák vagy gyárak létesítésére.

Hirdetés

A sanghaji önkormányzat a minap globális befektetésösztönző konferenciát tartott, amelyen tizenhat félvezetőipari megállapodást írtak alá. A megállapodások között olyan vállalatok is szerepelnek, amelyek a chipgyártás szempontjából kritikus anyagokat gyártanak, mint például a fényvédő festékek vagy a szilícium ostyák.

Sanghaj félvezetőipari törekvéseinek középpontjában a Lin-gang különleges terület áll, amely a város délkeleti határának közelében található 100 ezer hektárnyi elmaradott része a megapolisznak. A kínai államtanács 2019 augusztusában jelentette be, hogy ezt a területet szabadkereskedelmi zónává nyilvánítják a külföldi vállalatok és befektetések odavonzása érdekében.

Hirdetés

Már a kezdetektől a félvezetőgyártást nevezték meg a négy kulcsfontosságú iparág egyikeként, amelyet Lin-gangban ki akarnak építeni. Márciusban a lin-gangi kormányzat ötéves tervet tett közzé, amelyben előrevetítenek olyan helyi félvezetőipari beruházásokat, amelyek értéke 2025-re már több mint 15 milliárd dollár értékű lesz, és a világ öt vezető chipgyártó vállalatnak ad otthont.

A helyi kormányzat szerint Lin-gang már több mint 40 félvezetőgyártó vállalatot vonzott irodák vagy gyárak létesítésére. A cégek a chiptervezéssel foglalkozó startupoktól, mint a Cambricon és a Horizon Robotics, a chip- és kulcsanyaggyártókig terjednek.

A tartományok közötti versenyben, amely a kínai félvezetőipar dominanciájáért folyik, Sanghaj leginkább a szomszédos Jiangsu tartományával versenyez, amely régóta a legtöbb chipet gyártja Kínában. Sanghaj - amely tartományi státuszú város - 2020-ban a negyedik helyen állt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.