Hirdetés
. Hirdetés

Sárközy Tamás a Personal Hungary-n

|

A Personal Hungary keretein belül idén először lép a közönség elé a sokak által ismert és kedvelt jogászprofesszor, Dr. Sárközy Tamás. Előadásában a gazdasági társaságok ügyvezetőinek jogállásáról és felelősségéről lesz szó, érintve az egyesületek és az alapítványok vezetését is.

Hirdetés

A magyar jogban egy német típusú vezetői önfelelősségi rendszer érvényesül, és az új Polgári Törvénykönyv ezen a téren számos újdonságot mutat, hiszen például szétválasztotta a vezető tisztségviselőnek a gazdasági társasággal szembeni belső felelősségét, illetve a vezető tisztségviselők harmadik személyekkel – mint amilyenek a részvényesek és a befektetők – szembeni felelősségét.

Hirdetés

Nyilván számos HR területén dolgozó szakemberben felmerül a kérdés, hogy a vezető tisztségviselő megkeresése után vajon megbízási szerződést kössenek a leendő kollégával vagy inkább munkaszerződést, és mindezt határozott vagy határozatlan időre tegyék. A 2014 márciusától hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv megváltozott rendelkezéseinek ismertetése mellett szó lesz többek között arról, hogy ki számít vezető tisztségviselőnek egy cégnél, munkavállaló-e az ilyen, illetve hogy milyen típusú felelősségekről beszélhetünk esetükben. Ezekre és sok más vezetőkkel kapcsolatos aktuális kérdésre ad választ előadásában Dr. Sárközy Tamás.

Dr. Sterbenz Tamás, a TE tanszékvezető docense gyakorlati fórum keretein belül arra keresi a választ, hogy a sport világában miként érhető el az egyéni és csapatteljesítmény összhangja, illetve milyen dilemmák sorakoznak fel a döntéshozók előtt. A közgazdaságtan és játékelmélet racionális emberképéből kiindulva az előadás középpontjában az ösztönzés és koordináció kérdése áll, s az előadó ezeket szembesíti a sportolók gyakorlati edzésmódszereivel, versenyrendszereivel.

 

Dr. Sárközy Tamás előadása 2014. november 12-én 13:45-14:45 között lesz megtartva, míg Dr. Sterbenz Tamás 2014. november 13-án 9:30-10:30 között tart előadást!

A Personal Hungary 2014. november 12-13-án ismét szeretettel várja az érdeklődőket a budapesti SYMA csarnokba!

További információ kérhető: Deák Gizella projektvezető, e-mail: g.deak@messe.org, telefon: +36-1/8862-840 vagy Réh Ágnes projekt koordinátor, e-mail: a.reh@messe.org, telefon +36-1/8862-842, spring Messe Management GmbH

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.