Hirdetés
. Hirdetés

Senki nem akar új tévét

|

A tévék és az egyéb kijelzők kínálata messze meghaladja a valós keresletet.

Hirdetés

Továbbra is gondban vannak a televíziókat és kijelzőket gyártó cégek. A tévék iránti kereslet még mindig igen gyengének bizonyul, és folyamatos lassulást is mutat. Ez azért kiábrándító az iparág számára, mert ebben az időszakban már komolyabb javulás kellene, hogy érezhető legyen. A helyzet egyértelműen bizonyítja, hogy a kereslet és a kínálat viszonya nincs összhangban. 

Az arányok ráadásul tovább romlanak, az iSuppli szerint ugyanis a nagyméretű LCD-k kategóriájában a kínálat 15,9 százalékkal haladja meg a keresletet július és szeptember között. A túlkészletekre egyébként a legtöbben számítottak, de még a legpesszimistább várakozások is csak 13,2 százalékkal kalkuláltak. 

A gyártók ahelyett, hogy növelnék a termelés mennyiségét az ünnepekre készülve, most bizonytalan helyzetbe kerültek az egyre csak gyengülő eladások és az egyelőre kétséges jövőkép miatt. Mindennek fényében talán nem véletlen az sem, hogy egyre több - egyébként méregdrága - Ultra HD tévé bukkan fel 1000 dollár alatt. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.