Hirdetés
. Hirdetés

Sokat zuhantak a tabletes eladások

|

Iparági források szerint 20-30 százalékos visszaesés tapasztalható.

Hirdetés

Azt gondolnánk, hogy a tabletpiacról mostanában csakis remek hírek érkezhetnek. Mint kiderült, ez korántsem így van, sőt, az idei év második negyedéve meglehetősen gyengén alakult a táblagépek szektorának. 

Az IDC statisztikái szerint a tabletek eladásai az idei év második negyedévére vonatkozóan maximálisan csak a 39 milliós darabszámot érhetik el. Mindez azért lehetséges, mert az első negyedévhez viszonyítva 20-30 százalékos visszaesést tapasztalhatunk, tehát jelentős csökkenést a 49,2 millióról. 

Az IDC tajvani iparági forrásokra hivatkozva állította össze az adatokat. A tajvaniak azért tudják megjósolni a közelgő hónapok eredményeit, mert rajtuk futnak keresztül a gyártók és a márkák megrendelései, ezzel teljes képet festve a piacról. Április és június között mindenki, még az Apple és a Samsung is visszaesésre számíthat. Vélhetően az ünnepi szezonra jelentősen fellendül ugyanakkor a kereslet. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.