Hirdetés
. Hirdetés

Stratégiai megállapodás a magyar kormány és az Ericsson között

|

A hosszú távú együttműködés részeként az Ericsson új fejlesztéseket hoz Magyarországra.

Hirdetés

A Budapesten induló, új fejlesztések elsősorban a felhőalapú szolgáltatások területéhez, valamint a nagy adatmennyiségek (Big Data) elemzéséhez kapcsolódnak majd. Ezzel továbbővül az Ericsson Magyarország Kutató-Fejlesztő Központja, amely jelenleg 1200 szakembert foglalkoztat, így a hazai infokommunikációs iparág legnagyobb kutatás-fejlesztési részlegének, és a vállalat második legnagyobb európai kutatóbázisának számít.

A stratégiai együttműködési megállapodást a magyar kormány képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Thomas Jul, az Ericsson Közép-európai régiójának vezetője írta alá.

Thomas Jul és Varga Mihály

– A kutató-fejlesztő központban dolgozó, magyar mérnökök meghatározó szerepet játszanak a világ mobil- és vezetékes szélessávú rendszereinek fejlesztésében és működtetésében – mondta Thomas Jul. - Az Ericsson globálisan több mint 33 ezer szabadalmat jegyez, melyek közül több száz magyar mérnökök ötlete nyomán született, és a hazai fejlesztőmunkát követően mára a távközlés alaptechnológiájának részévé vált.

Varga Mihály kiemelte, hogy az Ericsson Magyarország tevékenységében példaértékűen fonódik össze az oktatás, az alap- és az alkalmazott kutatás, valamint az ipari megvalósítás. A vállalat több programján keresztül évi 100 millió forinttal támogatja a hazai egyetemi képzést. A doktori iskolák, a BME-n és az ELTE-n működő kutatólaboratóriumok és szakmai műhelyek tudományos és pénzügyi támogatásának köszönhetően az egyetemi hallgatók a legmodernebb technológiákat használhatják, fejlesztési módszereket sajátíthatják el, az egyetemi kutatók iparilag hasznosítható és széles körű ismertséget hozó témákon dolgozhatnak, a magyar egyetemek nemzetközi kutatási projektekbe kapcsolódhatnak be.

Hirdetés

A stratégiai együttműködés részeként a magyar kormány és az Ericsson Magyarország a hazai egyetemekkel karöltve a mérnöki szakma népszerűségének növelésén is dolgozni fog. A nemzetgazdasági miniszter emellett a megállapodás két további vonatkozását, a hazai beszállítókkal való, szorosabb együttműködést és az ország versenyképességének fokozását említette.

– Magyarországi jelenlétünk, hosszú évek óta szolgálja az Ericsson, a magyar társadalom és a technológia használóit világszerte – fogalmazott Thomas Jul. - A magyar kormány és az Ericsson között létrejövő, stratégiai megállapodással erősítjük és elmélyítjük együttműködésünket Magyarországon. Meggyőződésem, hogy a megállapodás hatása további értéket fog teremteni mind a magyar társadalom, mind az Ericsson, végső soron az egész iparág számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.