Hirdetés
. Hirdetés

Táblavina

|

Miközben a PC-piac döglődik, idén az eladott tabletek száma el fogja érni a 100 milliót.

Hirdetés

samsung-galaxy-tablet-apple-ipad
samsung-galaxy-tablet-apple-ipad
Az ABI Research kutatása szerint az április-június közötti időszak alatt új rekord született: közel 25 millió tablet talált gazdára. Ez 36 százalékos növekedés az előző negyedévhez és 77 százalékos bővülés az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz viszonyítva. Látva a számokat, az ABI az idei értékesítés darabszámát 100 millió közelire teszi.

Ennek java Apple-termék lesz, hiszen a mostani adatok azt mutatják, hogy az almás vállalat táblagépei adták az eladások több mint kétharmadát, majdnem 69 százalékát. Mindamellett feljövőben van az Android, de csupán 8 százalékos bővülést tudott megszerezni a Google operációs rendszerével bíró Samsung készülékek tábora. Az Asus Android táblái pedig csak a negyedévi értékesítés 4 százalékát tették ki, vagyis - egyelőre legalábbis - nem sok vizet zavarnak.

Utóbbi kettő legalább gyarapodott: a fejlesztésben vészesen lemaradni látszó kanadai RIM viszont saját Playbook eszközével 1 százalékos visszaesést volt kénytelen elszenvedni. A Dell és az LG teljesen felhagytak a szállításokkal, hogy a „jövőbeli tabletekre koncentrálhassanak”. Ezzel minden bizonnyal a küszöbön álló Windows 8-as táblagépek keltette hype-ot kívánják majd meglovagolni.

Kétségtelen tehát, hogy jelenleg még az Apple-nek áll a zászló. Az elmúlt negyedévben 17 millió példányt adott el a Steve Jobs alapította vállalat, miközben tavalyelőtt az összes gyártó egész év során értékesített ennyit (17,3 millió táblagépet). Az ABI adatai azt mutatják, hogy az iPad 2 még mindig kelendő, hiszen mintegy 1 millió talált belőle gazdára a vizsgált időszakban. Ezek elsősorban amerikai oktatási intézményekbe kerültek; hozzájárultak ahhoz, hogy tovább csökkenjen (negyedéves szinten 4, éves szinten 19 százalékkal) az egy készülék átlagos eladási ára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.