Hirdetés
. Hirdetés

Tablet nélkül semmit nem érünk

|

Jövőre már 1,4 milliárd tablet és okostelefon talál gazdára, ráadásul mind egyre olcsóbb.

Hirdetés

Az IDC legújabb elemzése szerint a jövő évben már 1,7 milliárd okoskészülék (PC, tablet és okostelefon) talál gazdára. Ebből nagyjából 1 milliárd darab a fejlődő országokban megy, azon belül is az eladások 60 százaléka leginkább Brazíliába, Oroszországba, Indiába és Kínába. Csak ebben a négy országban 662 millió készülék fogyhat, több mint 206 milliárd dolláros forgalommal. 

Eközben várhatóan több mint 650 millió eszköz talál gazdára a fejlett országokban is, és ebből több mint 400 millió darabot szippanthat fel az amerikai, a japán és a brit piac, 204 milliárd dolláros árbevétel mellett. Az IDC szerint mindez azt is jól mutatja, hogy az okoskészülékek kereslete rövid időn belül magasabb lesz a fejlődő régiókban, mint a fejlett országokban.

Természetesen mindkét területen az okostelefonok és a tabletek jelentik majd a húzótermékeket, a jövő évi várható 1,7 milliárd eladott eszközből 1,4 milliárdot kitéve. Ezzel szemben a PC-kből mindössze 300 millió fogyhat világszerte. Miközben a tabletek és az okostelefonok iránti kereslet egyre emelkedik, a készülékek ára csökken: egy év alatt 19 százalékos esett a tabletek átlagára, az okostelefonoké pedig 8,2-t. Ez persze az új belépőmodelleknek is köszönhető.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.