Hirdetés
. Hirdetés

Távozik a Sony elnök-vezérigazgatója

|

Sir Howard Stringert "felfelé buktatták": a komoly nehézségekkel küzdő gyártó vezetője Yotaro Kobayashit válthatja az igazgatótanács élén.

Hirdetés

Sir Howard Stringer
Sir Howard Stringer

A Sony szerdán jelentette be, hogy Sir Howard Stringer április elsejével leköszön a cég elnök-vezérigazgatói posztjáról. Helyét az eddigi elnökhelyettes, Kauzo Hirai veszi át. Sir Howard igazgatótanácsi tagságra cseréli a cégvezetői széket: a CNN értesülései szerint a hamarosan leköszönő Kazuo Hirait válthatja a testület élén.

Stringert három évvel ezelőtt nevezték ki a Sony elnökének. „[Hirai] globális rálátással bíró, a technológiai és a clouddal kapcsolatos kérdésekben egyaránt jártas vezető. Hiszem, hogy éleslátása és vezetői képességei az elkövetkező hónapokban és években nagyban hozzájárulnak majd a vállalat sikeréhez és ügyfeleink elégedettségéhez” - méltatta utódját az általa kiadott közleményben Stringer.

A szakembereket nem lepte meg a vezetőváltás híre. A Sony az elmúlt években komoly problémákkal küszködött: Stringer irányítása alatt a vállalat tőzsdei értéke 53 százalékkal csökkent. A márciusi japán földrengést és cunamit, valamint a tájföldi áradásokat követően szinte teljesen újjá kellett építeni a gyártó ellátási láncát; ráadásul rengeteg ügyfelet vesztettek a Sony PlayStation Networkkel kapcsolatos adatlopási botrány miatt.

„Egyértelmű, hogy milyen utat kell választanunk: meg kell erősítenünk elektronikai kulcsüzletágaink – elsősorban a digitális képkezeléssel, okos mobil eszközökkel és játékgyártással foglalkozó divíziók – piaci pozícióját; meg kell fordítanunk a televíziós piac trendjeit; fokoznunk kell az új üzleti területek meghódítását lehetővé tévő innovációs tevékenységünket” - nyilatkozta a vezetőváltás kapcsán a Stringert váltó Hirai.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.