Hirdetés
. Hirdetés

Telefonteszt: Sony Ericsson W880i

|

A karakteres készülék mintha liliputi embereknek készült volna: kicsi és lapos, kicsi a kijelzője, kicsik rajta a gombok.

Hirdetés

A telefon formaterve érdekes, mintha valaki elkészítette volna a kerekített sarkú hátoldalát, és valaki egy másik kontinensen gondolta volna ki a lapos, egyenes, szinte katonás elülső oldalát. A telefon hátára két kis gumitappancs került, a készülék így jobban tapad az asztalon. Itt van az akkumulátor hátlapja is, amit ha leveszünk (oldalt van egy bemélyedés a körömnek), akkor ott van a 950 mAh-s BST-33-as standard akkumulátor - csak éppen fejjel lefelé. A SIM kártya ki- és betételéhez ki kell venni az akkumulátort. Az aksifedő könnyen a helyére pattintható. A fedél felett balra igazítva található a 2 megapixeles kamera, közvetlenül mellette a céglogó. Jobboldalt van a memóriakártya helye, ahol egy Sony Memory Stick Micro (M2) kapott helyet; a tesztkészülékben 1 gigabájtos érkezett, ennél nagyobbat nem tud kezelni. Közvetlenül a memóriakártya foglalata alatt van a töltő helye, ezen az oldalon fentebb pedig egy aprócska Walkman gomb. Hasonlóan apró a másik oldalon lévő fényképezőgép gomb is, eléggé határozottan kell megnyomni.

w880.jpg

A telefon kijelzője kicsi, a T610-essel megegyező méretű, aktív felülete 2,7×3,7 cm. A billentyűzet gombjai kiállnak a telefon síkjából, bár igazán csak egy vékony csíkról van szó, a számok pedig a csík felett vannak. Hat funkciógomb van még a billentyűzeten, plusz a központi navigációs gomb. A jobboldali gombbal alapállásban a menüpontokat érjük el, ugyanezt kell megnyomni, amikor befejeztünk egy beszélgetést. Szerencsétlen kombináció, mert a beszélgetések végén következetesen a menüben találtam magam - vélhetően akkor, amikor a beszélgetőpartner hamarabb megnyomja a vége gombot.

A telefon menüje 3×4-es elrendezésű, multimédiára kihegyezett. A fényképezőgép nem a legjobb és nem a leggyorsabb, de alkalmi fotózásra kiváló. A fotó készítése után a kép mellett megjelenik az elküldés lehetősége, hogy a képeket üzenetben küldjük tovább. A telefon figyelmeztet, ha túl nagy a fotó, és felkínálja a lekicsinyítés lehetőségét. Ha a képet mondjuk Bluetooth-on szeretnénk továbbküldeni, akkor a fájlkezelő menüpontban a Kameraalbumot kell kikeresni, ott kiválasztani az adott fotót, majd elküldeni. Az is érdekes, hogyha a telefonról kezdeményezzük a fájl átküldését, akkor a számítógép nem tudja fogadni azt. Az is igaz, hogy a számítógéphez USB-s Bluetooth Dongle-val kapcsolódtunk. A fájlátvitelt számítógépről kellett kezdeményezni a Bluetooth menü Fájl fogadása pontjából.

Nagyon jól el lehet szórakozni a videófelvétellel. A telefon .3gp formátumú, 35 másodperces videót rögzít, ami a legjobb minőségben 211 kilobájtnyi helyet foglal el. A telefonban egy kezdetleges, ám amatőr felhasználóknak tökéletesen megfelelő VideoDJ nevű filmszerkesztő van. Például feliratot tehetünk a videóba, kivághatjuk a nem megfelelő részeket, állóképeket szúrhatunk bele, vagy a telefonban lévő csengőhangok közül hangsávot választhatunk mellé. Hanggal, felirattal és hozzáadott képekkel 370 kilobájtnyira sikerült feltornászni a fájl méretét. A kísérleti videókat a YouTube-on tekinthetik meg.

A Walkman zenelejátszó is megtalálható a készülékben, amit le lehet kicsinyíteni, így a névjegyzék böngészése vagy SMS írása közben is lehet zenét hallgatni. Ez a telefon sem indul el SIM kártya nélkül, hiába van benne offline mód.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.