Hirdetés
. Hirdetés

Új Kormányzati Adatközpontra támaszkodik a közigazgatás modernizálása

|

Az új rendszer Európa egyik legbiztonságosabb adattárolását is lehetővé teszi.

Hirdetés

A november végén záruló fejlesztésnek köszönhetően korszerű felhő-, és hoszting szolgáltatásokat egyaránt biztosító, állami tulajdonban lévő, informatikai alapinfrastruktúra járul hozzá a modern közigazgatás működtetéséhez, valamint a gyorsabb és hatékonyabb ügyfélkiszolgáláshoz. Az új rendszer Európa egyik legbiztonságosabb adattárolását is lehetővé teszi.

A Kormányzati Adatközpont biztosítja a rendszerek megbízható és magas szintű rendelkezésre állását és közvetve javítja az elektronikus közigazgatási szolgáltatásokhoz történő hozzáférést. Az adatközpont a fővárosban kapott helyet, ahol az 1600 négyzetméteres géptermi terület egy ugyanekkora kiszolgáló területtel egészült ki.

Hirdetés

Felhőtechnológia és hosztingszolgáltatás

A projekt keretében kiépült KAK Felhő, korszerű informatikai infrastruktúra-szolgáltatásokat nyújt a közigazgatási ügyintézéshez már 179 szakrendszerhez kapcsolódóan, valamint alkalmas a különböző szolgáltatási platformok egységes kezelésére is. Az infrastruktúra szintű szolgáltatások mellett adatbázis- és platform-szolgáltatások, valamint automatizált üzemeltetési folyamatokkal önálló, szoftver szolgáltatás szintű megoldások is kialakításra kerültek. A KAK Felhő biztosítja a korszerű hátteret többek között a nemzeti adatvagyon körébe tartozó személyigazolvány-, lakcím és útlevél-nyilvántartások, valamint a kormányhivatalokban használt rendszerek számára is.

Az adatközpont a felhőbe nem integrálható rendszerek számára hoszting típusú elhelyezést is biztosít. A KAK hoszting 731 m2 területen önálló, elkülönült környezet, amely képes az ügyfelek által igényelt, jellemzően speciális eszközök, speciális beállítások igényeinek kielégítésére.

A fejlesztés 28,813 milliárd forint hazai és uniós forrásból, a "Közigazgatás informatikai infrastruktúrájának konszolidálása a költségek csökkentése érdekében" ( KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2015-00005) projekt részeként valósult meg. A projektet a Széchenyi 2020 program keretében a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és az IdomSoft Zrt. alkotta konzorcium valósította meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.