Hirdetés
. Hirdetés

Újabb titkosított merevlemezek

|

A Fujitsu és a Hitachi is bejelentette AES-titkosítással ellátott HDD-it.

Hirdetés

 

A tegnapi napon beszámoltunk Önöknek a Seagate új Momentus merevlemezeiről, amelyek AES-titkosítással védettek az adatbiztonság érdekében. 

 

A játékba most két újabb gyártó, a Fujitsu és a Hitachi is beszállt. A Hitachi 2,5 hüvelykes 5K500.B és az E5K500.B csupán 9,5 milliméter vastagok, 3 Gbps SATA interfésszel vannak ellátva, és az 5400 RPM-es, 500 gigabájtos HDD-k kapacitását két tányér adja. A második modell egyébként Eco jelzőt kapott, ugyanis írás és olvasás közben is csak 1,4 wattot használ.

 

fujitsu-mja2-ch.jpg
 

 

A Fujitsu megelőzte a Seagate-et és a Hitachit, ugyanis bár az MJA2 szériás merevlemezek ugyancsak 2,5 hüvelykesek, SATA 3.0 Gbps-os átvitelre képesek, 9,5 milliméteresek, és 5400 RPM-en dolgoznak, mindegyikre jellemző az 1,4 wattos fogyasztás.

 

Noha a fogyasztás 33%-kal esett, a sebességátvitel 27%-kal nőtt. Ennek tetejében az MJA2 CH a világ első, automatikus, teljes lemezfelületen, 256-bites AES-titkosítással védett merevlemeze (dupla akkora kulcsmérettel, mint a vetélytársak).

 

A Fujitsu újdonságai 2009 elején várhatóak a piacra (a Western Digital palettáján), míg a Hitachi HDD-i decemberben és jövő márciusban kerülnek a boltokba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.