Hirdetés
. Hirdetés

USA: két államban már illegális a Facebook jelszavak elkérése

|

Több helyen törvénybe kellett foglalni a munkáltatók visszatetsző gyakorlatának tiltását.

Hirdetés

A Reuters beszámolója alapján január elsejével az Amerikai Egyesült Államok 50 államában összesen 400 új törvény lépett életbe. Ezek közül több meglehetősen problémás, például New Hampshire-ben a terhesség kései megszakítására csak akkor van lehetőség, ha az anya élete forog kockán, de a beavatkozás szükségességét két kórház nőgyógyászának kell előzetesen jóváhagynia. Az állam demokrata szenátora az utóbbi feltételt a vidéki nők védelmében megpróbálta eltöröltetni, ám a republikánusok leszavazták.


Hasonlóan szomorúnak mondható, hogy Kalifornia és Illinois államokban törvénybe kellett foglalni, hogy a munkáltatók nem kérhetik el az alkalmazottaik közösségi azonosítóit, sajnos sok vállalat és oktatási intézmény vezetője számára nem volt magyarázat nélkül is egyértelmű, hogy ezzel sértik a dolgozók és diákok magánszféráját.


Ettől függetlenül természetesen a közösségi hálózatokon megosztott tartalmakkal vigyázni kell, hiszen a vállalatok személyzetisei körében egyre népszerűbb a meglévő és potenciális munkavállalók közösségi hálózatokon való megfigyelése.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.