Hirdetés
. Hirdetés

Vége a Motorola szabadalmi vitájának

|

A Motorola rendezte régóta húzódó szabadalmi vitáját a vonalkód-leolvasókat gyártó Metrologic Instrumentsszel.

Hirdetés

A Motorola a pert még egy 2006-os akvizíció részeként örökölte a Symbol Technologies vezeték nélküli kézieszközöket gyártó vállalattal egyetemben. A vita a Symbol és a Metrologic között 2002 elején kezdődött, amikor a Symbol azzal az indokkal perelte be a Metrologicot, hogy a cég nem fizette ki a megfelelő szabadalmi díjakat. A Symbol vezeték nélküli vonalkód leolvasókat gyártott szállítmányozó és raktározással foglalkozó cégek számára, amelyekkel a leltárkészletet lehetett nyilvántartani és nyomon követni.

A Metrologic 1996-ban licencelte a Symbol kézi szkennerekben használható vonalkód-leolvasó technológiáját, eszközönként 10 dollár szabadalmi díj ellenében. 2001-ben a Metrologic leállította a kifizetéseket, a Symbol szerint azzal az indokkal, hogy a "termékváltozások miatt a szkennerek már nem felelnek meg a megállapodásban leírtaknak". 2003 júniusában a Metrologic is pert indított szabadalmi jogok megsértése miatt.

A hétfői megállapodással rendeződött az összes függőben lévő per, emellett a Motorola és a Metrologic arról is megegyezett, hogy keresztlicenszelik egymásnak vonalkód-leolvasó és mobil számítógépes technológiáikat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.